Saltear al contenido principal

L’história de l’Andorra Hoquei Gel

El club d’Hoquei Gel d’Andorra es va formar el dia 23 de Març de 1990 desprès d’aprovar-se els estatuts davant del M.I Govern el dia 20 de Desembre del 1989.

La nostra história

El Club estava format per membres de la junta rectora del Palau de Gel d’Andorra i per socis del mateix Palau. El primer President va ser el Sr. Miquel Naudí fins l’any 1997.A la primera reunió assisteixen a l’acte unes 70 persones presidides pels Srs. Miquel Casal Casal, Xavier Jordana Rossell, François Souqué i Emili Córcoles Marti, en nom del grup promotor amb la presència excepcional del Director de la Conselleria d’Esports i Turisme el Sr. Sergi Nadal.

L’objectiu inicial del club era poder ensenyar als infants, joventut i persones interessades en la formació i pràctica d’aquest esport.

La primera Junta Directiva

Dins del mateix acte, es procedeix a l’elecció de la Junta Directiva, a càrrec de la Comissió Rectora del Palau de Gel d’Andorra: Jordi Torres Puig, Ramon Baron Armagnac, Antoni Torres Vidal, Melcior Carminal Rossell

I per votació entre els presents van ésser nominats: Miquel Naudi Casal, Emili Córcoles Marti, Xavier Goya Rodriguez de Castro, Bernardí Grau Massana

En aquest acte es fa entrega dels llibres Oficials i dels documents corresponents.

El dia 10 d’Abril es reuneixen la totalitat dels membres de la Junta de l’Andorra Hoquei Gel i es procedieix en primer lloc al repartiment dels càrrecs quedant de la següent manera: President: Miquel Naudí Casal, Vicepresident: Antoni Torres Vidal, Secretari: Emili Córcoles Vidal, Tresorer: Jordi Torres Puig, Vocal: Melcior Carminal Rossell, Vocal: Xavier Goya Rodriguez de Castro, Vocal: Bernardi Grau Massana

El tècnic Ramon Baron explicava el programa d’activitats a realitzar pel futur immediat, ja que mai s’havia practicat l’hoquei al Principat, també va entrar a la Junta del club per coordinar tots els aspectes a seguir per la formació del nois.

La Junta, amb un treball incondicional ha arribat a fer que el Club hagi jugat un gran nombre de competicions en varies categories a tots els països veïns.

Lliga Languedoc Rousillon, Lliga Espanyola, en la qual els juniors d’Andorra, formant un combinat amb els del Club de Puigcerdà, van quedar en tercera classificació de la lliga.

2020/2021 – Renovació total de la Junta

Després d’uns anys on els equips havien deixat l’apartat més competitiu d’aquest esport es va presentar una nova Junta amb idees noves i ganes de donar un nou impuls al club. Així, es va disputar la primera Lliga Andorrana d’Hoquei Gel, amb 5 equips aleatoris de jugadors del mateix club, barrejant nivells i grups de gent per tal de crear cohesió i afició a la competició. Aquesta va resultar ser un èxit total, amb la visita d’institucions Comunals i Governamentals per a les finals d’aquesta lliga. Les categories Junior van disputar partits amistosos amb equips propers com són Puigcerdà i Barcelona. Cal destacar que per aquesta temporada, s’estava passant una pandèmia mundial de la COVID-19 i per tant, no es podien fer esdeveniments durant tota la temporada.

Per la temporada vinent 21/22, s’han afegit 5 equips de fora del país a la Lliga i per tant, tindrà un caire més competitiu i tindrà l’acollida d’equips provinents de França i Espanya.

Pel que fa a les categories Junior, s’han firmat convenis amb l’equip de Font Romeu, per tal que totes les categories U-09,U-11,U-13 juguin la lliga Francesa la pròxima temporada 21/22. I també és va realitzar un estatge de Tecnificació de la mà del Sr. Karlos Gordovil per tal de millorar aspectes tècnics dels més petits de la casa.

Es van posar a la venda xandalls del club en botiga física i en línia, s’han buscat nous patrocinadors, es va preparar una campanya de captació de jugadores per tal de donar més pes a l’equip femení, es va renovar la pàgina web i es va aprofitar per marcar pautes a nivel intern,  tant en l’organització i control del club. S’ha preparat un equip de Selecció Nacional per la 3a edició de la Development cup, realitzant entrenaments dins i fora del gel, una competició prevista per maig 2022.

El primer exercici de la nova Junta va resultar positiu amb un increment de socis, i una major assistència i constància dels jugadors. L’objectiu és clar, millorar l’oferta del club i crear afició amb aquest esport a través de la competició en tots els nivells. S’han previst canvis i campanyes de captació de socis, amb la visió de convertir l’hoquei gel en un esport més en la Cultura d’Esports d’hivern del Principat.

Informació general del Club
Junta Directiva

President – Sr. Christian Moreno Escrivà
Vicepresident: Sr. Antoni Kopenkin
Tresorer – Sr. Gerard Àvila
Secretari – Sr. Antoni Feliu Naudi
Vocal – Oriol Estrany

Personal Assalariat

David VALLECILLO (Tècnic Esportiu)
Irene Lorite Rodriguez (Comptable des de 2014 fins l’actualitat)

Socis

Actualment el nombre de socis practicants de l’A.H.G és de 142, repartits en 76 practicants al programa de competició i escola, 66 practicants al programa Hoquei Gel per Adults.

Volver arriba